Pre-Kindergarten

Approximate	Monday	Tuesday	Wednesday	Thursday	Friday
Times					
9:00-9:30	Class Meeting & ELA Lesson	Class Meeting & ELA Lesson	8:30 – 9:30 AM Session	Class Meeting & Math Lesson	Class Meeting & Math Lesson
9:30-9:45	Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home	pull 3, 15- minute small groups	Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home
9:45-10:00	ELA Small Group 1	ELA Small Group 1		Math Small Group 1	Math Small Group 1
10:00-10:15	ELA Small Group 2	ELA Small Group 2	10:00 - 11:00	Math Small Group 2	Math Small Group 2
10:15-10:30	ELA Small Group 3	ELA Small Group 3	PM Session	Math Small Group 3	Math Small Group 3
10:30-11:00	Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home	pull 3, 15- minute	Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home
11:00-11:30	Math Lesson & Live Closing Meeting	Math Lesson & Closing Meeting	small groups	ELA Lesson & Closing Meeting	ELA Lesson & (***) Closing Meeting
11:30-1:00	Teacher Lunch & Planning	Teacher Lunch & Planning	11:30-12:00 Lunch	Teacher Lunch & Planning	Teacher Lunch & Planning
1:00-1:30	Class Meeting & ELA Lesson	Class Meeting (***) & ELA Lesson	12:00 - 3:15	Math Lesson & ((**)) Closing Meeting	Math Lesson & Closing Meeting
1:30-1:45	Movement & Play Based Learning at Home	Movement & Play Based Learning at Home	Teaching Planning and PD	Movement & Play Based Learning at Home	Movement & Play Based Learning at Home
2:00 – 2:15	ELA Small Group 1	ELA Small Group 1		Math Small Group 1	Math Small Group 1
2:15-2:30	ELA Small Group 2	ELA Small Group 2		Math Small Group 2	Math Small Group 2
2:30-2:45	ELA Small Group 3	ELA Small Group 3		Math Small Group 3	Math Small Group 3
2:45-3:15	Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home		Movement and Play Based Learning at Home	Movement and Play Based Learning at Home
3:15-3:45	Math Lesson & Closing Meeting	Math Lesson & Closing Meeting		ELA Lesson & (***) Closing Meeting	ELA Lesson & Closing Meeting
3:45 - 4:00	Teacher on Duty – Parent contact as needed	Teacher on Duty – Parent contact as needed		Teacher on Duty – Parent contact as needed	Teacher on Duty – Parent contact as needed

Kindergarten

Time	Subject	Teacher Work	Studer	nt Work
9:00-9:20	Class Meeting	20 Minutes Synchronous	20 Minutes Synchronous	
9:20-9:45	ELA – Reading	Whole Group 20 minutes Synchronous	Whole Group 20 minutes Synchronous	
9:45-10:00	Movement Break	Check in with families and students as needed	15 min. Movement/Break	
10:00-11:00	Phonics Instruction –	2 - 3 Small Groups:	Small Group	Independent
	Small Group	60 minutes total	20 minutes	Practice
		Synchronous	Synchronous	ELA/Phonics Asynchronous
11:00-12:00		30 Minutes – Lunch 30 Minutes – Office Time	60 Minutes – Lunch/Recess	
12:00-12:30	Math – Direct Instruction	Whole Group 20 minutes Synchronous	Whole Group 20 minutes Synchronous	
12:30-1:30	Small Group	Small Group	Small Group	Independent
12.50 1.50	*** Each student will	60 minutes total	20 minutes	Practice
	participate in one of	Synchronous	Synchronous	Asynchronous
	these groups	2 Days ELA/Content, 2 Days Math		
1:30-2:00	Independent Practice	Check in with families and	30 minutes - Asynchronous	
		students as needed. Respond to emails.		
2:00-3:00	Specials	Planning Time	50 minutes - Special Areas	
			Synchronous. 10 Minute Transition Time for	
			students(bathroom etc.)	
3:00-4:00	Independent Practice	Teacher on Duty –	60 minutes - Asynchronous	
		Check in with families and		
		student as needed		

First Grade

Time	Subject	Teacher Work	Student Work
9:00-9:15	Class Meeting	15 Minutes Synchronous	15 Minutes Synchronous
9:15-10:30	Math – Direct Instruction	Whole Group 45 minutes Synchronous	Whole Group 45 minutes Synchronous
	Math – Small Group	Small Group	Independent Practice 30 min.
		30 minutes total Synchronous	Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
10:30-11:00	Independent Practice	Check in with families and students as needed	Independent Practice 30 min. Asynchronous
11:00-12:00	ELA – Direct Instruction – Comprehension/writing	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
	ELA Small Group	Small Group	Independent Practice 30 min.
	Instruction –	30 minutes total	Asynchronous OR Small Group
12:00-1:00	Comprehension/Writing	Synchronous 30 Minutes – Lunch	30 min. Synchronous
12:00-1:00		30 Minutes – Office Time	60 Minutes – Lunch/Recess
1:00-1:30	Content	Whole Group 30 minutes	Whole Group 30 minutes Synchronous
1:30-2:30	Phonics – Direct Instruction	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
	Phonics – Small Group	Small Group	Independent Practice 30 min.
		30 minutes Synchronous	Asynchronous OR Small Group
			30 min. Synchronous
			Phonics – Small Group
2:30-3:00	Independent Practice	Check in with families and student as needed	30 minutes Asynchronous
3:00-4:00	Specials	Planning Time 50 minutes.	50 minutes - Special Areas
		10 minutes Office Hours to	•
		respond/read email.	10 Minute Transition Time for
			students(bathroom etc.)

Second Grade

9:00-9:20Class Meeting20 Minutes Synchronous20 Minutes Synchronous9:20 – 10:20Phonics – Direct InstructionWhole Group 30 minutes SynchronousWhole Group 30 minutes SynchronousPhonics – Small Group 30 minutes SynchronousSmall Group 30 minutes SynchronousIndependent Practice 30 Asynchronous OR Small 20 min Sunchronous	;) min.
Instruction30 minutes Synchronous30 minutes SynchronousPhonics – Small GroupSmall GroupIndependent Practice 3030 minutes Synchronous30 minutes SynchronousAsynchronous OR Small	min.
Phonics – Small Group Small Group Independent Practice 30 30 minutes Synchronous Asynchronous OR Small	min.
30 minutes Synchronous Asynchronous OR Small	
	Group
30 min. Synchronous	
Phonics – Small Group	
10:20 – 10:30 Whole Group 10 min.	
Movement/Break **Students don't click out of lear	ning
10:30-12:00Math – DirectWhole GroupWhole Group	
Instruction 45 minutes Synchronous 45 minutes Synchronous	
Math – Small GroupSmall GroupIndependent Practice 30	
30 minutes total Asynchronous OR Small	Group
Synchronous 30 min. Synchronous	
12:00 – 1:00 30 Minutes – Lunch 60 Minutes – Lunch/Rec	ess
30 Minutes – Office Time	
1:00-2:00SpecialsPlanning Time 50 minutes.50 minutes - Special Are	as
10 minutes office hours to Synchronous.	
respond/read email. 10 Minute Transition Tin	
students(bathroom etc.)	
2:00-3:00 ELA – Direct Instruction Whole Group Whole Group	
Comprehension/Writing 30 minutes Synchronous 30 minutes Synchronous	
ELA Small Group Small Group Independent Practice 30 Independent Practice 20 minutes total American area 20 minutes	
Instruction –30 minutes totalAsynchronous OR SmallComprehension/WritingSynchronous30 min. Synchronous	Group
3:00-3:15pm Whole Group 15 min. Movement/Break	
**Students don't click out of lear	ning
3:15-3:45 Content Whole Group Whole Group	-
30 minutes 30 minutes Synchronous	;
3:45-4:00 Teacher on Duty – Check Asynchronous Work	
in with families and	
students as needed	

Third Grade

Time	Subject	Teacher Work	Student Work
9:00-9:20	Class Meeting - Homeroom	20 Minutes Synchronous	20 Minutes Synchronous
9:20-10:20	Phonics – Direct Instruction	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
	Phonics – Small Group	Small Group 30 minutes Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous Phonics – Small Group
10:20-10:50	ELA – Direct Instruction – Comprehension/writing	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
10:50-11:00			10 minute Movement Break
11:00-12:00	Specials	Planning Time 50 minutes. 10 minutes Office Hours to respond/read email.	50 minutes - Special Areas Synchronous. 10 Minute Transition Time for students(bathroom etc.)
12:00-1:00		30 Minutes – Lunch 30 Minutes – Office Time	60 Minutes – Lunch/Recess
1:00-1:30	ELA Small Group Instruction – Comprehension/Writing	Small Group 30 minutes total Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
1:30-2:30		Check in with families and student as needed	30 min. Asynchronous
2:00-3:30	Math – Direct Instruction	Whole Group 45 minutes Synchronous	Whole Group 45 minutes Synchronous
	Math – Small Group	Small Group 30 minutes total Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
3:30-4:00	Content	Whole Group 30 minutes	Whole Group 30 minutes Synchronous

Time	Subject	Teacher Work	Student Work
9:00-10:00	Specials	Planning Time 50 minutes. 10 minutes Office Hours to respond/read email.	50 minutes - Special Areas Synchronous. 10 Minute Transition Time for students(bathroom etc.)
10:00-12:00	ELA – Direct Instruction – Comprehension	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
	ELA Small Group Instruction – Comprehension/Fluency /Word Works	Small Group 30 minutes total Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
	ELA Writing – Direct Instruction	Whole Group 30 minutes Synchronous	Whole Group 30 minutes Synchronous
	ELA Writing – Small Group (Writer's Workshop)	Small Group 30 minutes total Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
12:00-1:00		30 Minutes – Lunch 30 Minutes – Office Time	60 Minutes – Lunch/Recess
1:00-1:20	Class Meeting	20 Minutes Synchronous	20 Minutes Synchronous
1:20-2:45	Math – Direct Instruction	Whole Group 45 minutes Synchronous	Whole Group 45 minutes Synchronous
	Math – Small Group	Small Group 30 minutes total Synchronous	Independent Practice 30 min. Asynchronous OR Small Group 30 min. Synchronous
2:45-3:15		Check in with families and student as needed	30 minutes Asynchronous
3:15-4:00	Content – Direct Instruction	Whole Group 30 minutes	Whole Group 30 minutes Synchronous
	Content – Small Group	Small Group 15 minutes total Synchronous	Independent Practice 15 min. Asynchronous OR Small Group 15 min. Synchronous

Time	Subject	Teacher Work	Student Work
9:00-9:15	Class Meeting - Homeroom	15 Minutes Synchronous	15 Minutes Synchronous
9:15-10:00	Content – Direct	Whole Group	Whole Group
	Instruction	30 minutes	30 minutes Synchronous
	Content – Small Group	Small Group	Independent Practice 15 min.
		15 minutes total	Asynchronous OR Small Group
10.00 11.00	Cuesiele	Synchronous	15 min. Synchronous
10:00-11:00	Specials	Planning Time 50 minutes. 10 minutes Office Hours to	50 minutes - Special Areas
		respond/read email.	Synchronous. 10 Minute Transition Time for
		respond/read enfail.	students(bathroom etc.)
11:00-12:00		30 Minutes – Lunch	60 Minutes – Lunch/Recess
11100 12100		30 Minutes – Office Time	
12:00-1:30	ELA – Direct Instruction	Whole Group	Whole Group
	- Comprehension	30 minutes Synchronous	30 minutes Synchronous
	ELA Small Group	Small Group	Independent Practice 15 min.
	Instruction –	15 minutes total	Asynchronous OR Small Group
	Comprehension/Fluency /Word Works	Synchronous	15 min. Synchronous
	ELA Writing – Direct	Whole Group	Whole Group
	Instruction	30 minutes Synchronous	30 minutes Synchronous
	ELA Writing – Small	Small Group	Independent Practice 15 min.
	Group (Writer's	15 minutes total	Asynchronous OR Small Group
	Workshop)	Synchronous	15 min. Synchronous
1:30-2:00			30 minutes Asynchronous
2:00-3:30	Math – Direct	Whole Group	Whole Group
	Instruction	45 minutes Synchronous	45 minutes Synchronous
	Math – Small Group	Small Group	Independent Practice 30 min.
		30 minutes total	Asynchronous OR Small Group
		Synchronous	30 min. Synchronous
3:30 - 4:00		Teacher on Duty –	Asynchronous Work
		Check in with families	
		and student as needed	